top of page

Holistische geneeswijze

Omdat alles samenwerkt

Holisme staat voor ''geheel''.  Daarom wordt er vanuit de holistische geneeskunde met alles in en rondom het lichaam rekening gehouden.

Aan de hand van de lecher antenne kunnen we zoeken waar de balans verstoord is. Het een veroorzaakt het ander.

Om maar een klein voorbeeld te noemen, een paard met constant terugkerende peesblessures zou zomaar kunnen komen door pijn in de rug. Zo kunnen ze gaan overcompenseren op de voorhand en dus overbelasten.

Soms komt dit vanuit het Si gewricht wat ook weer vlak bij de nieren ligt. En een verstoorde balans in de nieren kan weer zorgen voor stramheid in het Si gewricht. 

Hoefbevangenheid is een van mijn grote interesses. Omdat hoefbevangenheid altijd een oorzaak heeft, is het aan ons om deze oorzaak zsm te achterhalen. Soms komt dit door voer, pijn ergens ander in het lichaam, een verstoord spijsverteringsstelsel, stress en zelf een intolerantie kan hier de oorzaak van zijn.

Ook is trauma, erfelijkheid  en extreem gedrag niet nieuw voor mij. In combinatie met de lecher anthenne en mijn ervaring met horsemanship, kunnen we ver komen.

Do Different meet aan de hand van de lecher antenne, de waardes van organen, locomotie, erfelijkheid, pijn etc

Wil je graag een meting om erachter te komen waar het gedrag of ongemak van jouw paard vandaan komt ? 

Stuur gerust een email of app en ik kom je graag helpen.

Voorbeelden

Hoefbevangenheid - Trauma - Maag darm klachten - Pijn -Erfelijkheid - Extreem gedrag - Lyme - PPID - insuline resistentie

 

 

Image by Sean Stratton
bottom of page